TESTE DE PROVOCARE

 

TESTUL DE PROVOCARE CU DMPS

Vă pot fi recomandate teste de provocare și măsurarea în urină a nivelurilor de metale grele din organism. Aceste teste sunt foarte periculoase pentru persoanele cu intoxicație cu mercur și trebuie evitate cu orice preț.

 

Cel mai frecvent se recomandă testul de provocare cu DMPS – se administrează o cantitate mare de DMPS în doză unică, intravenos (IV). Acest lucru determină mobilizarea unei o cantități mari de mercur (și alte metale), care anterior era legat în siguranță în locurile de depozitare din țesuturi. Mercurul este extras din țesuturi ca un burete și aruncat în fluxul sanguin. Dacă organismul dumneavoastră nu este capabil să facă față acestei sarcini toxice neașteptate, pot urma consecințe pe termen lung. Mulți pacienți au avut efecte adverse teribile, iar alții au suferit daune permanente în urma acestor teste.

 

DMPS a fost recunoscut ca având o utilizare foarte eficientă înintoxicația acută cu metale grele, dar atunci când este utilizat ca „test de provocare”, rezultatele nu aduc prea multe informații valoroase și nu pot fi considerate semnificative, deoarece mercurul este mobilizat și „redistribuit” în întregul organism. În plus, DMPS nu traversează bariera hematoencefalică sau membranele celulare, deci nu aduce informații despre nivelurile de mercur din creier, organe, celule.

 

TESTUL DE PROVOCARE CU EDTA

Testul de provocare cu EDTA pentru persoanele cu intoxicație cu mercur nu este util din aceleași motive ca și testul de provocare cu DMPS. EDTA este utilizat pe scară largă ca agent chelator administrat intravenos, dar EDTA nu chelează mercurul într-o măsură mare, având în schimb o puternică afinitate pentru plumb și cadmiu. DMSA chelează plumbul mai bine decât EDTA și, dacă aveți intoxicație cu mercur, atunci EDTA IV vă poate face mai mult rău.

 

Mai degrabă, se recomandă să urmarea protocolului de chelare orală cu doze mici, administrate frecvent, pentru a reduce mai întâi nivelurile de mercur în condiții de siguranță, după care EDTA IV (intravenos) poate fi luat în considerare dacă este necesar, dar poate fi utilizat oral pentru o mai mare siguranță. EDTA a fost promovat anterior ca fiind eficient în îndepărtarea plăcilor de calciu din vasele de sânge. Mai nou se pare că EDTA nu îndepărtează plăcile de calciu, în schimb îndepărtează metalele de pe siturile receptorilor din epiteliul  vaselor, eliberând astfel siturile receptorilor pentru a primi mai mult oxid nitric, care anterior era blocat de metale.

 

AVERTISMENT: NU faceți teste de provocare!

Testele de provocare sunt insistent descurajate, deoarece rezultatele oricum nu aduc multe informații, dar consecințele pot fi importante