AGENȚI DE CHELARE

Fiecare agent de chelare are afinitate pentru anumite metale grele, de aceea trebuie identificate metalele grele cu nivel ridicat în organism pentru a alege chelatorii potriviți. Acest lucru poate fi realizat prin anumite proceduri de testare, dar exactitatea multora dintre ele este discutabilă. În mod specific, testarea acurată a mercurului este imposibilă datorită capacității neobișnuite a mercurului de a se lega strâns și de a se ”ascunde” în țesuturile corpului uman. Cel mai sigur și mai acurat test este „Testul elementelor de păr”.

 

DMSA, DMPS și ALA sunt AGENȚII CHELATORI care VOR ELIMINA MERCURUL în mod corespunzător și trebuie utilizați în concordanță cu protocolul de chelare, după  îndepărtarea surselor de mercur, inclusiv a obturațiilor de amalgam (plombelor argintii, metalice).

 

După ce toate obturațiile de amalgam au fost înlocuite în siguranță, se poate iniția tratamentul cu DMSA sau DMPS la cel puțin 4 zile de la eliminarea ultimei obturații. ALA poate fi adăugat abia după 3 luni de la eliminarea ultimei obturații. În timpul procesului de îndepărtare a obturațiilor cu amalgam, o cantitate mare de mercur este eliberată sub formă de vapori care ajung în plămâni și de aici în sânge. De aceea în primele 3 luni este eliminat mai întâi mercurul din sânge, prin administrarea DMSA sau DMPS, și abia apoi se poate adăuga ALA. 

 

ALA traversează bariera hematoencefalică, pătrunde în creier și în organe, se leagă de mercurul depozitat acolo și îl aduce în circulația sanguină. ALA poate duce mercurul și din creier, dar și în creier. De aceea trebuie așteptat 3 luni până la adăugarea ALA, pentru a împiedica deplasarea în creier a mercurului eliberat chiar de ALA din alte organe și țesuturi (se întâmplă dacă există o concentrație mai mare în sânge decât în creier, de aceea trebuie mai întâi redusă cantitatea de mercur din sânge, cu ajutorul DMSA sau DMPS). Se consideră că ALA și DMSA au un efect sinergic și ar trebui utilizate împreună. DMSA  reduce, de asemenea, efectele secundare ale ALA.

 

_________________