DOAR CU TRATAMENT

VIAȚA FĂRĂ MERCUR

MERCURUL ESTE UN ELEMENT TOXIC PENTRU ORGANISM, nu are niciun rol benefic, de aceea nivelul de mercur din organism ar trebui să fie zero. Cu toate acestea, mercurul este peste tot în jurul nostru și, prin expunere involuntară, cantități mici ajung și în organism.

 

ORGANISMUL UMAN ARE PROCESE COMPLEXE DE DETOXIFIERE, iar în condiții normale de sănătate, organismul își va folosi rezervele de glutation pentru a detoxifia și elimina cantități mici de mercur găsite în mod natural. Cu toate acestea, atunci când expunerea este mare sau repetată, organismul se supraîncarcă, procesul natural de excreție a mercurului nu mai funcționează eficient, creând o povară toxică și interferând cu procesele fiziologice ale organismului. Expunerea la mercur fiind mai mare decât cantitatea pe care o poate elimina organismul, surplusul neeliminat se acumulează cu fiecare nouă expunere, circulă o vreme în sânge și se depune apoi în țesuturi, producând leziuni la nivelul acestora. Așa se instalează, lent și discret, intoxicația cronică cu mercur.

 

MERCURUL ESTE CUMULATIV DE-A LUNGUL VIEȚII și nu ”părăsește” organismul cu ușurință, de la sine, în special țesuturile din creier. Organismul elimină în mod natural doar mercurul din sânge; odată depus în țesuturi și organe, acolo rămâne și se acumulează. Astfel, tratamentul devine un proces vital în eliminarea metalelor grele care se acumulează în organism. Dintre toate metalele grele, mercurul este cel mai important metal care trebuie eliminat din cauza toxicității sale extreme, dar și a utilizării sale pe scară largă. Metalele sunt excretate în principal prin rinichi (urină) și prin tractul gastrointestinal, prin bila produsă de ficat, și apoi prin scaun (materii fecale).

 

TRATAMENTUL INTOXICAȚIEI CRONICE CU MERCUR are ca obiective principale îndepărtarea potențialelor surse de expunere și eliminarea mercurului din organism, atât din sânge, cât și din organe și țesuturi, inclusiv din creier. Și pentru că acest proces de eliminare supune organismul unui efort intens, obiectivul secundar este acela de susținere a organismului pe parcursul tratamentului de eliminare, pentru rezultate mai bune și pentru a face față mai ușor tratamentului.

_________________