ANALIZA FIRULUI DE PĂR

Cel mai sigur test, care oferă și cele mai multe informații este „Testul elementelor din firul de păr”. E importantă testarea firului de păr pentru evaluarea toxicității metalelor grele. Analiza firului de păr oferă și alte informații importante, dar la fel ca și alte teste pentru mercur, nu este întotdeauna 100% concludentă.

 

Analiza minerală tisulară – transportul mineral perturbat la analiza firului de păr

Analiza firului de păr nu va arăta întotdeauna un nivel ridicat de mercur, mai ales în cazul expunerilor care au avut loc cu mult timp în urmă. Cu toate acestea, poate oferi informații relevante despre starea „sistemului de transport mineral”.

 

Mercurul este singurul metal cunoscut a provoca o perturbare a transportului mineralelor. Prin urmare, sistemul de transport al mineralelor este aproape întotdeauna deficitar în intoxicația cu mercur, afectând modul în care sunt transportate și utilizate mineralele.

 

Analiza minerală tisulară oferă și alte informații importante, pe lângă perturbarea transportului mineralelor. Poate oferi informații despre modul de funcționare a metabolismului. Este foarte util în evaluarea funcției glandelor suprarenale și tiroidei, precum și a metabolismului glucozei/ carbohidraților. Aceste perturbări apar la nivelul firului de păr cu mult înainte de a putea fi evindențiate în analizele de sânge, făcând analiza firului de păr un instrument de screening foarte valoros.

 

TESTAREA PORFIRINELOR URINARE ÎN URINA DIN 24 ORE

Acest test poate fi utilizat pentru a afla informații despre intoxicația cu mercur. Niveluri ridicate ale coproporfirinei urinare sunt sugestive pentru intoxicația cu mercur sau cu alte toxine, sau chiar a unei anomalii genetice. Uroporfirinele crescute indică mai degrabă o intoxicație decât o anomalie genetică. Urina trebuie colectată și manevrată în condiții speciale pentru a avea rezultate corecte.

_________________