DIAGNOSTICAREA ÎN 3 PAȘI

CUM ȘTII DACĂ AI INTOXICAȚIE CU MERCUR?

Primul pas în aflarea diagnosticului de intoxicație cronică cu mercur este acela de citi cu atenție descrierea în detaliu a simptomelor ce pot apărea în cadrul intoxicației cu mercur. Te regăsești chiar și parțial în descriere?

 

Al doilea pas este acela de a aloca ceva timp pentru a rememora tot istoricul tău medical și stomatologic și de a identifica toate sursele posibile de expunere la mercur. Revino la el de mai multe ori, până ești sigur că istoricul este complet. Ar fi importantă o privire aruncată asupra investigațiilor medicale din trecut, bilete de externare, alte documente medicale, pentru identificarea unor rezultate relevante pentru diagnosticul de intoxicație cu mercur, precum și măsurarea unor parametri: înălțime, greutate, circumferință abdominală, temperatură, tensiune arterială, volum urinar/24 ore.

 

Al treilea pas pentru diagnosticarea infecției cu mercur este acela al testelor de laborator. Există teste pentru diagnosticarea intoxicației cu metale grele, dar acuratețea lor este discutabilă. Testarea cu acuratețe a mercurului în mod special, este imposibilă din cauza abilității mercurului de a se lega puternic și de a se depune în țesuturile organismului uman, nemaifiind neapărat prezent în sânge, în urină sau fecale.

 

DIAGNOSTICUL de intoxicație cu mercur ESTE DIFICIL DE STABILIT; testele nu sunt foarte utile în intoxicația cronică, având în vedere că mercurul nu se mai regăsește în sânge, urină, firul de păr, fiind depus în organe unde continuă să producă deteriorări ale celulelor din țesuturi.

 

ÎN CONCLUZIE, o bună identificare și evaluare a simptomelor luând în considerare și alte boli care pot coexista, identificarea surselor potențiale de expunere la mercur pe parcursul vieții și în prezent, efectuarea mai multor teste directe și indirecte care să identifice efectele mercurului asupra proceselor fiziologice și asupra metabolismului organismului, precum și inițierea tratamentului cu agenți chelatori cu accentuarea simptomelor specifice intoxicației cu mercur în cazul în care aceasta există, toate aceste informații, consolidate, evaluate și interpretate în contextul medical, conduc la diagnosticul de intoxicație cu mercur.