PROTOCOL DE TRATAMENT

UN PROTOCOL INTELIGENT PENTRU O VIAȚĂ FĂRĂ MERCUR

PROTOCOLUL DE TRATAMENT implică administrarea frecventă a unor doze mici de chelatori, în funcție de timpul de înjumătățire, pe o perioadă medie de 3 zile urmată de 3-4 zile de pauză. Timpul de injumătățire este timpul necesar scăderii la jumătate a concentrației unei substanțe active (medicament) în sânge. Când se administrează frecvent, în doze mici, chelatorul în sânge este păstrat la un nivel scăzut și constant, menținând mercurul permanent legat, până la eliminarea sa de către rinichi sau ficat, permițând astfel o mișcare netă a mercurului în afara organismului. Timpul de înjumătățire al chelatorilor este diferit: ALA – 3 ore, DMSA – 4 ore, DMPS – 8 ore,

 

PROTOCOLUL DE CHELARE ORALĂ a fost dezvoltat pe baza proprietăților farmacologice ale agenților chelatori, utilizându-le în funcție de timpul de înjumătățire, pentru a menține constant nivelul chelatorilor în sânge, fără fluctuații. Dacă nivelul sanguin nu este menținut constant, odată ce chelatorii vor fi eliminați mercurul legat va fi eliberat în sânge și se va produce o „redistribuire” mare a mercurului care va produce ”daune” importante.  De aceea administrarea unei noi doze, atunci când concentrația chelatorului în sânge a scăzut la jumătate, menține constant nivelul, iar mercurul rămâne legat până la eliminare.

 

CHELAREA ORALĂ TREBUIE FĂCUTĂ CORECT, CU DOZE MICI LUATE LA TIMP, pentru a evita redistribuirea. În mod obișnuit, chelarea orală poate dura 1-2 ani, în funcție de nivelul de toxicitate și de capacitatea organismului de excreție a metalelor. Recomandările de pe flacoanele multor agenți chelatori pot crea probleme dacă acești compuși sunt utilizați incorect, la doze mari, ducând la creșterea nivelului de metal din sânge. Nu vă grăbiți. Dacă forțați lucrurile, vă veți crea probleme odată cu mobilizarea metalelor mai repede decât le poate elimina organismul.

 

Chelarea este astfel utilizată pentru intoxicația cu mercur, dar are o valoare importantă în îndepărtarea majorității celorlalte metale acumulate în viața de zi cu zi, și mai ales prin utilizarea largă a metalelor în stomatologie.

 

_________________